top of page

Αν θέλετε να μαθαίνεται πρώτοι τα event που διοργανώνουμε πατήστε εδώ

Copy of Yin workshops (Instagram Post) (1).png

Yin Yoga & Sound Bath

Σε μια ζωή που τρέχει ξέφρενα, και οι εποχές εναλλάσονται, η Yin/Restorative Yoga είναι εκεί για να σου υπενθυμίσει την παύση.
Αφού ρέουμε και κινηθούμε σε μια απαλή πρακτική σωματογνωσίας, θα κατέβουμε προς τη γη και σε μια όμορφη επανορθωτική πρακτική γιόγκα, αφήνοντας το σώμα να ισορροπήσει, να ανανεωθεί και να αναζωογονηθεί.

Ενώ κρατάμε τις θέσεις (asanas) για χρόνο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, με συνοδεία ήχων, τραγουδιών, κειμένων οδηγώντας το σώμα και τον νου σε βαθιά χαλάρωση και εξισορροπώντας το νευρικό σύστημα, ενώ απευθυνόμαστε στους βαθύτερους ιστούς του σώματος και τους συνδέσμους, εξερευνώντας τις γραμμές ενέργειας του σώματος.
Ταυτόχρονα ο ήχος από τις ηχογαβάθες δημιουργεί ένα θεραπευτικό χώρο σαν κουκούλι, όπου μέσα του μπορείς με ασφάλεια, να αφεθείς, ενώ το σώμα εναρμονίζεται με τις δονήσεις και εισέρχεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.

Πρακτική κατάλληλη για όλα τα επίπεδα.

Κράτηση θέσης: info@thehappystudio.gr ή 6983079911

Συμμετοχή: 20€
(για ενεργά μέλη του studio: 15€)

2_edited.jpg

Η Ευτυχία Ανυφαντή είναι δασκάλα Yin Yoga, κίνησης, εμψυχώτρια & διευκολύντρια βιωματικών ομάδων, βοηθός μητρότητας (Full Spectrum Doula) και εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International.

Σπούδασε παιδαγωγός φυσικής αγωγής, μουσικοκινητική αγώγη και δημιουργικό χορό, τραγούδησε σε χορωδίες, συμμετείχε σε θεατρικά/καλλιτεχνικά δρώμενα, άκουσε την καρδιά της και μέσα από ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης, γοητεύτηκε από την θεραπευτική δύναμη του σώματος, της τέχνης και του θεάτρου. Η μουσικότητα της κίνησης, το παιχνίδι, ο ρυθμός της αναπνοής και ο ήχος της σιώπης άλλα και οι μεταμορφωτικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος είναι σημεία ''κλειδιά'' όπου και εξερευνεί συνεχώς.

 

Δουλεύει με παιδιά αλλά και με μεγάλους, που μένουν πάντα παιδιά και της αρέσει να συνδέεται με ανθρώπους όλων των ηλικιών, μαθαίνοντας για την ζωή.

Μικροί εν δράση”_edited.jpg

Κύκλος 5 δημιουργικών εργαστήριων για παιδιά (5-10 ετών)

Κάθε 2ο Σάββατο του μήνα συναντιόμαστε για να να παίξουμε, να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη! Κάθε φορά με ένα διαφορετικό θέμα.

Τα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας χρειάζονται το παιχνίδι όσο κανείς άλλος και δυστυχώς οι πολλές 'υποχρεώσεις τους συχνά τους το στερούν! Επίσης η φαντασία τους καταπιέζεται καθημερινά  μέσα στο σχολικό σύστημα και χρειάζεται να την ενισχύουμε με κάθε ευκαιρία. 

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του δημιουργικού παιχνιδιού τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της ψυχικής και σωματικής κατάστασης ενός παιδιού, με μερικά να σημειώνονται παρακάτω:

 

 • Συντονισμός χεριού-ματιού

 • Αισθητηριακή ανάπτυξη

 • Εξερεύνηση της φαντασίας και δημιουργική σκέψη

 • Συγκέντρωση & προσοχή

 • Εμπιστοσύνη στον εαυτό

 • Κοινωνική εμπιστοσύνη

 • Κατανόηση διαφορετικών περιβαλλόντων

 • Χτίσιμο επικοινωνιακών δεξιοτήτων

 • Χτίσιμο συναισθηματικής νοημοσύνης

 • Προαγωγη της δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων

Το δημιουργικό παιχνίδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε τις επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού σας σε ένα διασκεδαστικό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Όταν τα παιδιά ασχολούνται με το υλικό που έχουν επιλέξει, θα παρατηρήσετε ότι μιλούν στον εαυτό τους για το τι συμβαίνει, καθώς και με τους συνομηλίκους τους. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στο χτίσιμο του λεξιλογίου τους και στην ανάπτυξη της φαντασίας τους.

Το ευφάνταστο και δημιουργικό παιχνίδι ωφελεί το παιδί σας με τρόπο να εκφράσει τόσο θετικά όσο και αρνητικά συναισθήματα. Επίσης, τον βοηθά να αντιμετωπίσει δύσκολα συναισθήματα και να τα κατανοήσει. Δεν είναι μυστικό ότι οι δημιουργικές δραστηριότητες παρέχουν μια θετική διέξοδο στα παιδιά (και στους ενήλικες) να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, και αυτό ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία.

Ακόμη και σε νεαρή ηλικία, οι δημιουργικές δραστηριότητες βοηθούν στην ανάπτυξη βασικών μαθηματικών δεξιοτήτων όπως η γεωμετρία (μέγεθος και σχήμα), η μέτρηση και η ταξινόμηση. Υπάρχει επίσης μεγάλη επίλυση προβλημάτων και συγκέντρωση που συμβαίνει καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να παίρνουν αυτό που έχουν στο κεφάλι τους και να το βάζουν σε χαρτί. Κατά την επίλυση αυτών των προβλημάτων, μαθαίνουν για τη διαδικασία της δημιουργικής σκέψης.

Happy Kids Huddle

Η Μαργαρίτα Τελέλη είναι εμψυχώτρια εμψυχώτρια βιωματικών ομάδων παιχνιδιού ενηλίκων και παιδιών. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδος "Παιχνιόδραση."

Λατρεύει το παιχνίδι και τα τελευταία χρόνια εμψυχώνει παιδικά πάρτυ.

Είναι μαμά του μικρού Στέφανου και κάποιοι από εασς την έχετε γωνρίσει στα Summer Campa μας!

2.png

Roots & Wings
New Years Workshop

Καθώς μπαίνουμε σε μια νέα νέα χρονιά, είναι η τέλεια στιγμή για να θέσουμε νέες προθέσεις, να αναλογιστούμε το παρελθόν και να δημιουργήσουμε ένα σαφές όραμα για το μέλλον.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε λοιπόν μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, να δούμε τι δούλεψε και τι όχι. Να σκεφτούμε τι καλό μας έφερε και τι κρατάμε και τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ή να καλυτερεύσουμε…
Έτσι θα μπορέσουμε με ηρεμία και καθαρό μυαλό να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα, μικρά ή μεγάλα για το
2024❤️

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το νέο έτος με ηρεμία, έμπνευση και να αναζητήσετε ένα βαθύτερο νόημα;

Αν νομίζετε ότι η ώρα αυτή ήρθε για εσάς ελάτε μαζί μου σε ένα ταξίδι ανασκόπησης και ενδοσκόπησης.
Δείτε με καθαρή ματιά τους τομείς της ζωής σας που χρειάζονται προσοχή και φροντίδα και φτιάξτε τον χάρτη των επιθυμιών σας❣️

Αυτό το εργαστήρι είναι ιδανικό για όποιον θέλει να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με θετική διάθεση. Υποσχόμαστε ότι θα φύγετε ανανεωμένοι και εμπνευσμένοι. Ελάτε λοιπόν μαζί μας την και ξεκινήστε τη χρονιά με το δεξί πόδι!

Συναντιόμαστε την
Κυριακή 21/01 στο φιλόξενο Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ στο Menta Cafe στην Κηφισιά.

❣️Θα ξεκινήσουμε τη μέρα με μια απολαυστική πρακτική, με στόχο να σας βοηθήςει να συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας εαυτό και να ορίσετε προθέσεις για την επόμενη χρονιά.
❣️Θα συνεχίσουμε με ασκήσεις καταγραφής (journaling) για να θέσουμε τους προσωπικούς μας στόχους για το
2024.
Μια πρακτική που μπορεί να σας συνοδεύει για χρόνια…

Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι αυτό φέρνοντας μόνο ανοιχτό μυαλό, αφήστε τους φόβους και τις προκαταλήψεις σπίτι, εμπιστευτείτε την διαδικασία και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα…⭐️


Μετά το τέλος του workshop θα ακολουθήσει Brunch για όσους επιθυμούν!

Μην ξεχάσετε να κλείσετε τη θέση σας το συντομότερο δυνατό, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Ανυπομονούμε να σας δούμε εκεί! 🙏✨

Πότε: Κυριακή 21/01, 10:00πμ-12:30μμ
Που: Χώρος Τέχνης Ισόγειο, Menta Cafe
Αγ. Θεοδώρων
5, Κηφισιά

 

Συμμετοχή: 25€
Κράτηση θέσης: 6983079911 ή info@thehappystudio.gr

bottom of page